VILKA ÄR DE POTENTIELLA FÖRDELARNA MED PROTEINBARS?

Home » VILKA ÄR DE POTENTIELLA FÖRDELARNA MED PROTEINBARS?

Du kanske undrar om det finns några potentiella fördelar med att äta en proteinbar, och de goda nyheterna är att det definitivt kan finnas. Låt oss ta en närmare titt på några av de vanligaste.

Viktökning


Proteinbars kan också vara till hjälp om du behöver packa på dig, till exempel om du har obalans i sköldkörteln eller har svårt att hinna med regelbundna måltider.

Om du behöver öka ditt dagliga kaloriantal, kan en proteinbar ge dig cirka 250 kcal extra om dagen – och vissa ger mer. Även om det är bättre att äta en proteinbar än att lita på fet mat och söta mellanmål, bör du försöka sikta på regelbundna måltider och hälsosamma mellanmål för att packa på kilona istället. Men att ha en proteinbar i fickan kan hjälpa det. Leta bara efter barer som har färre raffinerade och bearbetade ingredienser, konstgjorda sötningsmedel och tillsatser.

Muskelökning


Att lägga till protein i din kost kan hjälpa dig att få muskler. Detta beror på att hälsosam, proteinrik mat kan hjälpa musklerna att reparera sig själva efter träning, vilket stimulerar mer muskeltillväxt.

Sportdrycker.com rekommenderar att du äter upp till 3g protein per kilo kroppsvikt varje dag, för att optimera muskeltillväxten under högintensiv styrketräning. Även om den rekommenderar att välja proteinrik mat, säger den också att det bästa proteinpulvret och kosttillskotten är ett bekvämt och enkelt sätt att få i sig mer protein i kosten.

Måltidsersättning

Vissa dagar hinner man helt enkelt inte sitta ner och äta frukost. Så att ta en proteinbar innan du går ut genom dörren kan ge dig den energi du behöver för att börja dagen. Se bara till att inte göra det varje dag. 

Bekväm och snabb energiboost

Om du är ute efter ett gympass eller bara behöver en upphämtning mitt på eftermiddagen, kan en proteinbar hjälpa dig att snabbt ge dig extra energi. Även om du kan få samma effekt av ett hälsosamt mellanmål är det kanske inte lika portabelt och lätt att äta på språng som en proteinbar. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *