John Guidetti kommer inte straffas

Home » John Guidetti kommer inte straffas

John Gaidetti har fått utlopp för sin ilska mot Alexander Jeremedev.
kommer inte att straffas därefter.
Domaren förstod inte argumentet. Efterspelet efter Häckens tuffa bortaseger över
AIK var dramatiska.
John Gaidetti och Alexander Jeremedev möttes på planen och AIK-anfallaren rasade i spelarhallen. Guidetti skrek bland annat att han skulle ”döda” och ”jävla” Jeremedev i frånvaro av en Häcken-spelare.
Guidetti verkar dock inte ha blivit straffad för sitt utbrott. Ingen av matchens domare (Glenn Nyberg var huvuddomare) förstod situationen och anmälde därför inte spelaren i sin rapport till matchens delegater.

  • Den (Guidetti explosion) plockades inte upp av domarteamet. Jag märkte det inte ens när jag gick till domaren direkt efter slutsignalen, säger inspektör Stefan Johannesson till Sportbladet.

Guidetti verkar därför gå ostraffad

Matchdelegaten Per Eliasson har inte heller tagit med den specifika händelsen i sin rapport. Han inser att i det här fallet måste domarteamet rapportera situationen till honom.

  • Det här är en fråga om att döma. Fortsätter det är det i det här fallet domaren som anmäler det, säger Eliasson till Sportbladet, fortsättningsvis:
    – Om något anmäls är det domaren som gör det. För det är mellan två spelare.
    I ett liknande fall förra säsongen stängdes Malmö FFs lagkapten Anders Kristiansen av för att ha kastat stol efter matchen mot Djurgården. Då rapporterade domaren Mohammed Al-Hakim händelsen till matchens representanter som tog upp det.