Energibar är ofta ett bekvämt sätt att få i sig energi eller protein när du har tränar. Du kan hitta en mängd olika varianter och märken. Innehållet och smaken kan vara mycket olika. De ger också olika effekter så det är viktigt att välja rätt energibars vid rätt tillfälle. Kontrollera ingredienserna och näringsämnena för att se om den energibars som du väljer kan ge dig önskad effekt.

Har du precis tränat och snabbt behöver få i dig energi är en bar med mycket protein att föredra. Du kan välja på en mjölkprotein men även de med vegetabiliska alternativ. Protein är nämligen det som bibehåller och ökar din muskelmassa och ger dig bättre träningsresultat. Försök då leta efter en bar med minst 6 gram protein för att den ska ge effekt.

Proteinmängden bör vara minst hälften av kolhydratsmängden för att vara bra. Är du i stället ute efter en energibar för att hålla dig mätt mellan måltiderna är en bar med mycket fibrer ett bra komplement. Du kan välja en bar som inte innehåller för mycket socker eller kolhydrater utan se till att den är sötad med frukt och att kolhydraterna främst kommer från hela korn för ett super bra mellanmål. Energibars kan innehålla mycket socker eller sötningsmedel så oavsett hur du ser på det är det något som är bra att vara medveten om. Det gäller särskilt dom som äter energibars för att kontrollera sin vikt. Då är det alltid en god idé att titta på innehållsförteckningen för att se om du ligger inom ditt rekommenderade dagliga kaloriintag.

Förutom att titta på näringsinnehållet och ingredienserna handlar det såklart även mycket om hur de smakar. Det är inte rätt att äta något bara för sakens skull utan att det smakar bra. Det svåra med till exempel proteinbars som innehåller mycket proteiner och lite kolhydrater och socker är att få till en god smak. Idag finns det bar av olika slag som blivit en stor succé med goda smaker. Välj den bar som passar ditt tycke och smak.

Energibars tips!

Enervit Power Crunchy Sport Bar

Upplev energin du får av Enervits Power Bar, med ett knaprigt innehåll av havre och choklad. Baren är lättuggad och lättsmält, vilket gör att du kan äta den såväl under som efter aktivitet när du behöver energi. Lätt att ta med och god att tugga på!

 • Krispig bar
 • Energi från havre och snabba kolhydrater
 • Lättuggad

CLIF Bar

Clif Bar är en välsmakande energibar för dig som vill fylla på med energi innan eller under träningspasset. Grundaren till Clif Bar hade tröttnat på tråkiga energibars med tveksam smak – och strax växte idén om en bar som både skulle smaka och göra gott. Clif Bar passar även utmärkt som ett näringsrikt mellanmål för dig som vill prestera både till vardags och i din träning. Testa dig fram i det välsmakande sortimentet för att hitta just din favorit!

 • För en extra energikick
 • Smidigt mellanmål när du är i farten
 • Flera goda smaker med näringsrikt innehåll
 • Innan eller under träningen

Vitargo Endurance Bar

Vitargo® är en patenterad kolhydrat (stärkelse), med unika egenskaper, speciellt formulerad för att ge idrottare särskilt effektiv inlagring av kolhydrater(glykogen) i kroppen.

Vitargo® har testats vid Karolinska Institutet i Stockholm, och jämförts med vanliga ”sportkolhydrater”. Resultaten visade att Vitargo® snabbare återinlagrar glykogen (70 % snabbare) i musklerna, samt passerar magsäcken snabbare (80% snabbare) än vanliga sportkolhydrater.

Vitargo Endurance Bar innehåller

 • Vitargo
 • Kreatin
 • Aminosyror
 • KoffeinLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *