ÄR PROTEINBARER BRA FÖR DIG: NÄRING

Home » ÄR PROTEINBARER BRA FÖR DIG: NÄRING

När det kommer till hur ”bra” proteinbarer är för dig beror det på proteinbarens märke och vilka ingredienser som ingår i baren. De flesta proteinbars innehåller en bra blandning av ingredienser som ger smak och konsistens, såsom nötter, frön och torkad frukt. De kan också innehålla fullkorn, såsom havre. För att binda samman dessa ingredienser och förbättra den övergripande smaken kan de också innehålla sockersirap, konstgjorda sötningsmedel, choklad, mjölk, ägg eller yoghurtpulver. Veganska märken kan välja att använda växtbaserade medel, som soja eller ris.

Med tanke på variationen av ingredienser är det omöjligt att säga om varje proteinbar är bra för dig. Men att känna till standard näringsinformation kan hjälpa. Enligt kommer en genomsnittlig proteinbar på 63 g att innehålla följande näring.

Belopp% Dagligt värde
Energi250 kcal
Protein20 g40 %
Total lipid (fett)9 g14 %
Kolhydrat26 g9 %
Fiber10 g40 %
Sockerarter8 g
Kalcium150 mg15 %
Järn1,08 mg6 %
Kalium120 mg3 %
Natrium170 mg7 %
Fettsyror3,5 g18 %
Kolesterol5,04 mg1 %
Proteinbar tabell

Utmärkt källa till protein

Genom att använda detta som en guide kan vi se att vår genomsnittliga proteinbar är en utmärkt källa till protein, fibrer och kalcium. Det är också en bra källa till kolhydrater och järn.

Det är viktigt att notera att inte alla tillverkare av proteinbarer visar sina ingredienser på förpackningen. Vissa använder en blandning av ingredienser som hålls hemliga för sina konkurrenter, så det kan vara svårt att veta exakt vad du tar in i din kropp. Att välja proteinbarer som har en fullständig lista med ingredienser hjälper dig att göra ett mer välgrundat val.

Många proteinbars använder högt bearbetade former av protein för att ladda sina barer, istället för att använda mindre bearbetade livsmedel. Så du kanske märker ingredienser som vassleproteinisolat eller sojaproteinisolat. Om du vill undvika mer raffinerade och bearbetade livsmedel i din kost, kanske du vill ge dessa ett avhopp och välja barer som packar mer protein från mindre bearbetade källor, såsom nötter, spannmål och frön.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *