VÄLJ RÄTT SPORTDRYCK

Home » VÄLJ RÄTT SPORTDRYCK

Syfte: Först och främst bör du tänka på varför du behöver en sportdryck. Är det för att ge dig extra energi under träningen, för att återhämta dig snabbare efter träningen, eller för att få i dig vätska och elektrolyter under långa eller intensiva träningspass? Olika sportdrycker är utformade för olika syften, så det är viktigt att välja en dryck som passar dina behov.

Ingredienser: Nästa steg är att titta på ingredienserna i sportdrycken. Vad finns det i drycken, och är det något som kan skada din hälsa eller orsaka allergiska reaktioner? Det är också bra att titta på näringsinnehållet i sportdrycken och se till att den har en balanserad blandning av kolhydrater, protein, vitaminer och mineraler.

Smak: Till sist är det viktigt att välja en sportdryck som du tycker smakar gott. Om du inte gillar smaken på drycken kommer du inte att vilja dricka den under träningen, och det kan påverka din prestation. Prova olika smaker och se vad som passar dig bäst.

Det är också viktigt att komma ihåg att sportdrycker inte ersätter en balanserad kost och att du bör dricka dem med måtta. Rådfråga alltid en läkare eller en dietist innan du börjar använda sportdrycker som en del av din tränings rutin.