Sugen på sex efter ett hårt träningspass?

Home » Sugen på sex efter ett hårt träningspass?

Det är inte ovanligt att känna sig mer sugen efter sex efter träning. Det finns en biologisk förklaring till detta, enligt läkare och sexologer.
Ditt blod bultar, du svettas och du andas snabbare. Jag har precis avslutat ett hög intensivt pass och jag mår bra. Och i sådana fall är det inte ovanligt att libido ökar.
– Ansträngande träning frisätter endorfiner, må bra hormonerna, säger läkaren och sexologen Frida Nyberg.
Framför allt ökar hög intensiv intervallträning (HIIT) njutningen. Tja, vilken typ av träning som helst som driver dig till maxnivån. Enligt Frida vet man att man är där när man känner för det.

Träning påverkar hormonerna

Förutom att frigöra endorfiner kan träning också bidra till att öka testosteron nivåerna i kroppen, vilket kan leda till ökad vakenhet, särskilt hos män Din kropp producerar mer testosteron Mer muskler = mindre fett och en hälsosam vikt är ett välkänt recept för hålla dina testosteron nivåer på en bra nivå. Träning är mycket viktigt för män som upplever minskat sug. Medan testosteron nivåerna inte är lika uttalade som hos kvinnor, har kvinnor som tränar regelbundet ökade nivåer av dopamin och serotonin och nivåer av kortisol (a.k.a. stresshormon).

Och orgasmen blir bättre

Kvaliteten på ditt sexliv påverkas också av om du tränar ofta och intensivt. Du kan till exempel rikta styrka i magen, höfterna och låren till bäckenbotten. Att öka din bäcken muskelstyrka kommer också att förbättra kvaliteten och intensiteten på dina orgasmer. I sådana situationer hjälper det inte att en vältränad kropp är mer flexibel, mer hållbar och smidigare. En glad kropp gör det också lättare att njuta och vara närvarande i nuet.