Stor guide! Vad är q10

Home » Stor guide! Vad är q10

Q10, även känt som ubiquinon, är en organisk förening som finns naturligt i kroppen och är en del av gruppen antioxidanten. Det spelar en viktig roll i produktionen av ATP, den primära energikällan för cellerna i kroppen. Q10 minskar också med åldern, så många människor väljer att ta det som ett kosttillskott för att öka energinivån och förbättra hjärt- och kärlhälsan. Dock är det viktigt att komma ihåg att det finns begränsade bevis för Q10:s fördelar och att det bör användas med försiktighet och endast efter rådgivning av en läkare.

Varför ska man ta q10

Coenzym Q10, eller bara Q10, är ​​ett vitaminlikt ämne och en kraftfull antioxidant som bildas naturligt i kroppen och som behövs för energiproduktionen i cellerna. Q10 bidrar även till produktion av ämnen som håller huden stark och vital (1) och är därför en vanligt förekommande ingrediens i hudvårdsprodukter.

När ska man inte ta q10

Q10 kan påverka effekten av vissa mediciner, och personer som använder receptbelagda läkemedel bör därför starta med kosttillskott i samråd med läkare.