REGEL 73 – REFUSING TO START PLAY

Home » REGEL 73 – REFUSING TO START PLAY

Vi måste hålla oss till regel 73, där du måste försöka ange lagen. Sedan finns det omständigheterna kring regeln att matchen måste spelas och man kan ta några straffar. Enligt reglerna måste vi starta matchen. Matchen går framåt och vi spelade bra, men inte som vi ville.

73.1 REFUSING TO START PLAY

Denna regel ska användas om ett lag vägrar att spela när båda lagen är vid rinken, eller om ett lag lämnar rinken och vägrar att spela, eller om ett lag vägrar att lämna sitt omklädningsrum efter en paus när huvuddomaren beordrar dem att göra det.

73.2 PROCEDUR – LAG VID RINKEN

Om, när båda lagen är vid rinken, ett lag vägrar att spela (av någon anledning), ska lagets lagkapten varnas att de har femton (15) sekunder på sig att ställa upp för spel. Om laget fortfarande vägrar efter den tiden, ska lagstraff för ”Delay of game” utdömas. Om samma lag vägrar att spela igen, ska lagets huvudtränare ådömas game misconduct (i tillägg till ett nytt lagstraff). Om laget därefter fortfarande vägrar ska matchen avbrytas. Händelsen ska rapporteras till administrerande tävlingsnämnd.

Första förseelsen

(i) Varna lagkaptenen i felande lag och ge en betänketid på 15 sekunder.

(ii) Om laget fortfarande vägrar, utdöm lagstraff.

Andra förseelsen i samma match

(i) Varna lagkaptenen i felande lag och ge en betänketid på 15 sekunder.

(ii) Om laget fortfarande vägrar, utdöm lagstraff.

(iii) Coachen ska ådömas game misconduct.

(iv) Om laget fortfarande vägrar ska matchen avbrytas (se även Regel 66 – Avbruten match). Händelsen ska rapporteras till administrerande tävlingsnämnd.

73.3 PROCEDUR – LAG UTANFÖR RINKEN

Om ett lag som inte är vid rinken (i omklädningsrummet) vägrar att spela efter att ha fått fem (5) minuters betänketid, ska matchen brytas och felande lag ska förlora matchen.

Huvudtränaren ska anmälas till disciplinnämnden och händelsen ska rapporteras till administrerande tävlingsnämnd. Se även Regel 66– Avbruten match.

(i) Så snart det står klart att ett lag vägrar att spela ska lagstraff utdömas för ”Delay of game”.

(ii) Fem (5) minuters betänketid ska ges till felande lag.

(iii) Efter att de fem (5) minuterna har passerat och om felande lag fortfarande inte har återvänt till rinken, ska matchen avbrytas och felande lag ska förlora matchen.

(iv) Om laget återvänder inom den fem (5) minuterna, ska lagstraffet fortfarande avtjänas.

(v) Oavsett om laget återvänder i spel eller ej ska felande lags huvudtränare anmälas till disciplinnämnden.

(vi) Händelsen ska rapporteras till administrerande tävlingsnämnd.