5 Populära Energibars

Home » 5 Populära Energibars

Populära energibars och proteinbars som blivit populära mellanmål bland hektiska människor i farten som behöver få i sig något snabbt och enkelt. Energibars och proteinbar kan ibland vara praktiska före träning eller som återhämtningsmål.

sportdrycker.com har testat fem populära barer och utvärderat deras smak, struktur och innehåll.

Flap Jack Chocolate

80 gram.

370 kalorier per bar.

Protein: 4,8 gram.

Tillverkad i Storbritannien.

Vete- och glutenfri bar som genast blev en favorit. Den smakar som klassiska havrebollar med tillsats av choklad. Inte speciellt söt, vilket upplevs super positivt. Trevlig konsistens och en perfekt kombination av havre och choklad. Den bar i testet som förmodligen fungerar bäst innan eller efter träning. 

Raw Bite Apple Cinnamon

50 gram. 

193 kalorier per bar.

Protein: 4,5 gram.

Tillverkad i Danmark.

Raw Bite Apple Cinnamon innehåller dadlar och nötter som är en härlig konsistens. Kanelsmaken gillar alla i panelen. En naturlig produkt av frukt och nötter som mättar bra. Vi rekommenderar Raw Bite Apple Cinnamon som mellanmål. Inslaget av dadlar delar panelen i två läger men som helheten är riktigt bra. The Primal Pantry Hazelnut & Cocoa  Raw Paleo Bar

45 gram.

192 kalorier per bar.

Protein: 4,1 gram.

Tillverkad i Storbritannien.

The Primal Pantry Hazelnut & Cocoa Raw Paleo Bar är en ganska god glutenfri bar som inte är för söt. Mycket trevligt med crunchet av hasselnöt. Marknadsförs med ordet paleo – stenålderskost som ibland används i samband med diet. En ren produkt som är handgjord, innehåller varken raffinerat socker eller vegetabiliska oljor. 

Nicks kexbar

40 gram

195 kalorier per bar

Protein: 4,2 gram.

Tillverkad i Bulgarien

Mjölkchoklad smaksatt med stevia helt utan tillsatt socker! Samma fylliga smak – bättre för hälsan!  Gör ett stort nummer av att den inte innehåller tillsatt socker, men innehåller desto mer sötningsmedel. Påminner om kexchoklad och upplevs mer som godis än ett bra mellanmål. Chokladen tar över smakmässigt. Glutenfri. Paleo Crunch Raw Coconut

Paleo Crunch Raw Coconut

47 gram.

197 kalorier per bar.

Protein: 4 gram.

Tillverkad i Tjeckien.

Paleo Crunch Raw Coconut är lite annorlunda smak med en touch av jul. Torr och smulig i konsistensen. Mystisk bismak och man blir torr i munnen. Man behöver dricka efteråt. Panelen tycker trots allt att den får godkänt. Även denna marknadsförs som paleo (stenålderskost).