Oscar Lindberg om SHL-ryktena: ”Det är vad jag förbereder mig för”

Home » Oscar Lindberg om SHL-ryktena: ”Det är vad jag förbereder mig för”

Det cirkulerar rykten om att Oscar Lindberg kan vara på väg till SHL-klubben Skellefteå AIK. Men just nu betonar han att det återstår ett år på hans kontrakt i Schweiz.

– Ja, jag har ju kontrakt och det är vad jag förbereder mig för, berättar han för Västerbottens-Kuriren.

Det är Expressen som rapporterar att det pågår samtal mellan Oscar Lindberg och Skellefteå AIK. Men själv är han försiktig i sina kommentarer angående uppgifterna och påminner om att han har ett år kvar på kontraktet med Bern i Schweiz.

Han säger till Västerbottens-Kuriren:

– Ja, jag har ju kontrakt och det är vad jag förbereder mig för, så vi får se om något annat händer. Men som det ser ut nu har jag kontrakt med Bern, förklarar Lindberg för tidningen.

Men en eventuell återkomst till Skellefteå AIK i framtiden är något som han ändå funderar på.

– Ja, det stämmer. Det är ju hemma för mig och där finns vänner, familj och allt annat. Dessutom är det ett attraktivt hockeylag som presterar väldigt bra, så en dag vill jag definitivt spela i Skellefteå igen, säger han.

Säsongen 2012/2013 var sista gången som Oscar Lindberg spelade i Skellefteå AIK. Sedan dess har 31-åringen samlat på sig mycket erfarenhet, inklusive 252 NHL-matcher och spel i svenska landslaget.