Martin Lundberg skapar historia – vinner sitt femte SM-guld

Home » Martin Lundberg skapar historia – vinner sitt femte SM-guld

Martin Lundberg tar plats i svensk ishockeys historieböcker. Han blir endast den femte spelaren under Elitserien/SHL-eran som vinner fem SM-guld – och den första att göra det med två olika lag. – Jag tänker aldrig vinna någon poängliga eller liknande, utan det är att vinna guld som driver mig, säger Lundberg. Växjö Lakers tar hem SM-guldet igen, deras fjärde guld i klubbens historia.

Erfarna anfallaren Martin Lundberg har varit delaktig i tre av lagets guldframgångar.

– Det är helt otroligt, jag tror inte riktigt det går att förstå, säger Lundberg efteråt.

32-åringen gör historiska avtryck i SHL genom att vinna sitt femte SM-guld. Tidigare under Elitserien/SHL-eran har endast fyra spelare uppnått fem SM-guld, FBK-legenderna Jörgen Jönsson och Peter Nordström samt DIF-ikoner Challe Berglund och Mikael Johansson.

Lundberg blir nu den femte spelaren med fem SM-guld – och den första av dem att vinna guld med två olika lag.

– Jag har fått höra det hela slutspelet här… Men det är stora namn man nämns tillsammans med. Det känns fantastiskt… Nej, jag vet inte vad jag ska säga.

”Kan inte tröttna på att vinna” Vad är hemligheten bakom att vinna guld när du har vunnit så mycket? – Oj, jag vet inte, det finns många faktorer. Jag skulle säga att det viktigaste är att sammanföra gruppen.

Hur hittar du motivationen att jaga fler guld när du redan har vunnit så många gånger? – Man kan inte tröttna på att vinna. Det är det som driver mig. Jag kommer aldrig vinna någon poängliga eller liknande, utan det är att vinna guld som driver mig.

Erik Josefsson sa att du skulle leda firandet här efteråt eftersom du har vunnit flest gånger. – Sa han det? Jag vet inte om det. Vi får se, men visst kan jag ta ledningen. Jag ska försöka hänga med de yngre, men jag har ju två små barn hemma så man kan inte sova hela dagen heller, avslutar Martin Lundberg med ett skratt.