Bevisat – sportdryck ger resultat!

Home » Bevisat – sportdryck ger resultat!

En studie som Mittuniversitet genomfört tillsammas med universitetet i Bath visar att prestationsförmågan förbättras när man dricker kolhydratrik sportdryck.

Dryck med kolhydrater ger effekt. Det visar en studie som Mittuniversitetet genomfört.

Om du vill pressa tid kan det vara dags att dricka en kolhydratrik dryck. En studie som genomfördes gemensamt av University of Central Sweden och University of Bath visade att prestationerna för personer som deltar i triatlon har förbättrats. Forskarna tillät vissa deltagare i studien att dricka kolhydratfritt smaksatt vatten, medan andra deltagare fick dricka kolhydratrika drycker.

Kerry McGawley, som arbetar vid National Winter Sports Center vid University of Central Sweden har lett forskningen. Hon fann att mer kolhydrater konsumerades under cykeln, vilket förbättrade prestandan och den sista körtiden. Tiden har förkortats med i genomsnitt 4%. -Detta är den första studien som avsevärt förbättrar prestanda för den olympiska triathlon genom kolhydratintag. Kerry McGawley sa i pressmeddelandet att jämfört med smaksatt vatten har relativt höga koncentrationer av kolhydrater betydligt bättre prestanda under drift. I triathlon-tävlingen avslutade deltagarna 1 500 meter simning, 40 kilometer cykling och 10 kilometer löpning.