Bästa energidrycken efter träning (återfå energi)

Home » Bästa energidrycken efter träning (återfå energi)

Efter ett bra träningspass känns din kropp förmodligen trött och öm. Det viktigaste att göra efter att ha svalnat är att tanka kroppen innan den börjar använda dina muskel proteiner för energi.

Vilket bättre sätt att göra det än att konsumera energidrycker för att ge dig den energin?

Det kan vara chockerande, men koffein har faktiskt fördelar som en dryck efter träning.

Om du letar efter de bästa energidryckerna att dricka efter ett träningspass, är du på rätt plats. För att vara specifik tror jag att de bästa är Red Bull.

Vad ska man leta efter i energidrycker?

Energidrycker och koffein går hand i hand. Koffein är en av huvudingredienserna i energidrycker som ger dig energi.

Du kanske tror att koffein före träning kommer att hjälpa dig att träna längre, men ärligt talat, koffein efter träning fungerar lika bra. Du måste fylla på dina glykogen lager och fylla på dina energinivåer. Tro det eller ej, koffein kan faktiskt hjälpa till med det.
Din kropp får sin energi från glykogen som lagras i din lever och muskelceller. När du slutar träna är dina glykogen förråd uttömda och dina muskler om syntetiserar glykogen från glukos. Glukos kan fås från en kost med hög kolhydrat.
Men om du inte äter direkt efter träningen kommer din kropp att börja äta muskler för att återställa energin. Att dricka energidryck hjälper till att återuppbygga glykogen, vilket hjälper din kropp att tanka snabbare.
Beroende på vilken typ av träning du gör och vilka muskler du använder kan det ta allt från 22 timmar till
dagar att fylla på dina glykogen förråd helt. Att fortsätta träna när kroppen inte får ordentligt med bränsle och återhämta sig kan leda till muskel skador och minskade energinivåer.

Idrottare som tränar regelbundna träningspass 

I en studie som involverade sju cyklister gick deltagarna igenom fyra sessioner med intensiv träning till utmattning och drack en kolhydrat dryck innan de gick hem. Dagen efter kom de för att göra samma övning men den här gången fick de en koffeinhaltig kolhydratdryck istället.

Denna process upprepades i cirka en vecka och det upptäcktes att de idrottare som hade tagit den koffeinhaltiga kolhydratdrycken hade 66 % mer glykogen fyra timmar efter intensiv träning än de som inte gjorde det.

Således betyder det att intag av koffein kan hjälpa din kropp att transportera glukos snabbare till musklerna och förbättra glukosupptaget i dina muskelceller efter att du har utfört övningar. 

Detta är fördelaktigt särskilt för idrottare och för dem som tränar regelbundna träningspass . Det betyder också att du skulle kunna träna oftare eftersom koffein hjälper din kropp att studsa tillbaka från utmattning och muskel ömhet.  

Dessutom är koffein en stor energikälla, vilket bidrar till att många människor gillar att dricka kaffe och te. Efter att ha konsumerat koffein kommer du att känna dig mindre trött, piggare och redo att komma på fötter igen.

Socker finns i många energi drycker

Socker är en annan ingrediens som finns i många energidrycker.
Det går inte att förneka att socker är viktigt för våra kroppar som energikälla. Men den typ av socker du verkligen behöver kommer från naturliga källor som frukt och kolhydrater.
För mycket socker kan leda till en socker krasch som gör att du känner dig trött och slö Ja, det kan också orsaka magbesvär som illamående och diarré, vilket inte är det bästa resultatet efter ett träningspass.